Bula Fiji!

Na New Zealand zijn we aangekomen op Fiji. Bij de eerste stap op Fijinesche grond wordt je verwelkomt met “Bula” oftewel “hallo”. Na het ophalen de bagage werden we verwelkomt door een gitarist en zijn swingende zangeressen (erg vrolijk allemaal). Iedereen op Fiji is zeer gastvrij en iedereen leeft volgens de “Fijian Time” oftewel “relax & chill down”.

Voor Fiji hadden we slechts ( :) ) 18 dagen om te genieten van de zon, zee, mooie stranden en een relaxte sfeer. In de tussentijd hebben wij twee weken rondgezworven tussen de Yawayas eilanden. Op Fiji kun je een “Bula Pass” kopen waarmee je kunt eiland hoppen. Vanuit Nadi, de hoofdstad, zijn we naar het noordelijkste punt gevaren. Na 4,5 uur varen zijn we aangekomen bij het resort Nabua Lodge. Met een vissersbootje, water taxi, wordt je van de grote boot afgehaald en wordt je naar je resort gebracht. Aangekomen op het eiland wordt je wederom verwelkomt met een warm onthaal “Bula”.


Op ieder eiland en bij ieder resort is het afwachten waar je terecht komt, of het eten lekker is en of er een groep met gezellige mensen arriveert. Bij de meeste resorts worden de avonden voorzien met entertainment en/of het gehele gezelschap mag dansspellen spelen. Ondertussen hebben we al veel nieuwe dansen en dansspellen geleerd en uitgevoerd; de bula dance, statue dance, musical numbers, limbo dance, etc.


Uitslapen in het paradijselijke Fiji was er helaas niet bij (wat een zwaar leven). Op de resorts waar je verblijft krijg je ontbijt, lunch en avond eten. Dit is natuurlijk aan tijden verbonden en het ontbijt vond meestal plaats tussen 7.00 – 8.00. Het was ook afwachten of je iets van snacks kon kopen (echt een zwaar leven) gedurende de dag. Sommige resorts verkochten van alles en andere hadden alleen water. Had je honger na je lunch, meestal rond 12.00 – 13.00, of vond je het niet lekker, dan moest je wachten tot het avond eten dat meestal rond 19.00 – 20.00 plaats vond. Natuurlijk had Glenn vaak honger :), maar gelukkig was hij sterk genoeg om kokosnoten te openen! Jammie :)


Overdag doe je eigenlijk niet veel. Iedereen leest een boek, ligt te bakken in de zon of slaapt in de hangmat. Helaas heeft Glenn altijd moeite met het lezen van een boek, bakken in de zon of slapen in een hangmat (kan niet stil zitten). Gelukkig waren er veel activiteiten te doen op de eilanden. Zo zijn we gaan vissen (dit doe je met een klos of fles en een lijn), hebben we onze eigen armbanden gemaakt (weven en van schelpen die we gevonden hebben op het strand), hebben we een village trip gehad, hebben we volleybal gespeeld, een grot bezocht waarbij je door een gat moest duiken (scary), cava gedronken (een drank waar je slaperig van zou moeten worden), internationale crab race en heel veel gesnorkeld! Een van de laatste dagen zijn we gaan snorkelen met wilde reef sharks! We doken in het water en zagen direct een whitetip reef shark van ruim een meter! Marie was wel een beetje bang :), gelukkig zijn het net hondjes die je kunt aaien en vis kunt voeren.







Fiji is paradijs, zoals bij iedere blog willen wij iedereen jaloers maken met wat mooie plaatjes die wij hebben geschoten tijdens ons verblijf in Fiji. Enjoy! :)












Next stop is USA!!

Tot blogse!!
7 Responses
  1. Anoniem Says:

    HEY M-L en G,

    Weer een tijd geleden dat we weer iets nieuws te zien/lezen hadden.

    Ik snap best dat dat niet echt belangrijk is hahaha als jullie maar lekker genieten daar!

    Nog bedankt voor het smsje voor de verjaardag van Anne :)

    Leuk stukje wereld dat FIJI zeer mooie foto's!

    Nou tot horens!

    Groeten Robert & Anne


  2. Eva Says:

    Bula Marie en Glenn!

    OMG wat hebben jullie een zwaar leven! :) Marie de lunch bij elkaar vissen, Glenn cocosnoten openbreken, alleen water..,mmm maar waarom zou ik toch niet stiekem ff willen ruilen? ;)

    Echt een waanzinnige eilandengroep, Fiji en wat een supermooie foto's.. kan niet wachten tot dat ik ook op zo'n scheve palmboom lig ;) Kan verder maar één ding zeggen, geniet en dan op naar Vegas!

    Abrazoo Eva, je nicht


  3. Anoniem Says:

    JA-ZEEEKER!!

    ons jaloers maken lukt aardig!
    allicht had glenn honger... in toffee's zeker... maar niets kan tippen aan 'drink met je billen bloot, melk uit een kokosnoot' - classic!!!

    enjoy!!
    bas


  4. Anoniem Says:

    hey marietje en glennie.....
    nou nou idd om jaloers op te worden jeetje zeg ... mooie fotokes weer en ja glenn en een boek lezn????? hahahahahahhahha dat zit echt in de familie lezen hahahahahahaah ken niet stil zitten ken er nog wel zo een .... sharona bv!!!! nopu jongens een fijne vlucht alweer een stukje dichterbij het thuisfront en vergok nou niet alles, anders heb je geen geld meer over voor onze kerstcadeautjes!!!!!! en we hebben al leker wat lekkers van je op hahahahhahah groetjes en houdoeeeeeeeeeeeeeeeee


  5. Anoniem Says:

    Hoi Marie-Louise en Glenn.
    Ga niet af tellen tot dat je naar huis komt maar blijf genieten van jullie reis.Super hoor.
    Veel plezier in Amerika en we wachten weer op het vervolg van jullie reisverslag.

    Veel plezier!!!!!


    Groetjes,Gerard,Marian Jelmer en Elgar


  6. Anoniem Says:

    He schatten.
    Wederom prachtig en heel jaloers. god wat hebben jullie mooie dingen gezien en leuke dingen gedaan. Straks kunnen jullie een demonstratie van de dansen geven voor ons. Geniet nog maar even, wij kijken naar jullie uit.Maar je kan nog genieten daar van het laatste stukje reis.

    Liefs Pap en Mam.


  7. Bram Says:

    Heej Glenn en Marie,

    Schitterende eilanden daar Fiji! Prachtige foto's en nu nog even doorhoppen naar Las Vegas haha, straks genoeg tijd om bij te komen van deze wereldreis he:) in ieder geval nog veel plezier en laat je niet gekmaken in Vegas! Even een suggestie voor de roulettetafel: 28 zwart ;)

    Tot snel weer, groeten x

    Bram & Marte


Een reactie posten