Slowly Smiling :)

Onze vorige blog is al weer een paar dagen geleden (voor sommige onder ons een paar werkdagen geleden). Na onze jungle tocht hebben wij geen mooie optrekjes meer kunnen vinden waar wij gratis draadloos Internet konden krijgen. Of er was nergens Internet te vinden.

Na de jungle tocht in noord Thailand was het plan om naar midden/oost Thailand te reizen, naar de stad Khon Kaen. Na een zeer lange bustocht (slaapbus) van 12 uur, waarbij je de hele reis alle kanten op schud, kwamen we aan in Khon Kaen. Marie had gelezen dat dit een ideale plek was om even bij te komen. Al voordat de bus aankwam op het busstation renden de (misschien wel doorgedraaide) tuktuk chauffeurs met de bus mee om je mee te krijgen in hun tuktuk. Niet echt een warm welkom. Daarnaast snapte niemand op het busstation wat “centrum” betekende en niemand kon ons de weg wijzen. Toen hebben we maar direct besloten om door te reizen naar Udon Thani en door naar Nong Khai, de grens tussen Thailand en Laos (Friendship Brigde). Zes straten voordat we aankwamen bij het busstation in Nong Khai sprongen de tuktuk chauffeurs weer uit hun voertuig (kruising tussen motor/auto/vrachtwagen) en renden met de bus mee….er kwam weer een nieuwe lading met toeristen, joehoe!! Omdat je zo dicht tegen de grens van Laos aan zit probeert iedereen je vervoer en een visa aan te smeren voor bizarre bedragen, om je vervolgens naar de grensovergang te brengen. Van de tien reizigers voelde niemand zich op zijn gemak tussen de gekte van de opdringerige tuktuk en taxi chauffeurs. Toch besloten wij om rustig de Lonely Planet (de bijbel voor backpackers) te bestuderen en weg te lopen uit de gekte en op zoek te gaan naar een hostel.

Wat een goede keuze was dit!! Buiten de gekte op het busstation is Nong Khai een relaxt en rustgevend stadje met zeer mooie zonsondergangen boven de Mekong (voor de niet weters: een van de bekendste rivieren in Azië). Het was hier zo relaxt dat we in plaats van één nacht, drie nachten in het stadje zijn verbleven.





Op naar Laos! De Friendship Bridge verbindt Thailand en Laos met elkaar. Het is een van de bekendste en drukst bezochte grensovergangen tussen Thailand en Laos. Van de relaxte sfeer in Nong Khai zijn we doorgereisd naar Vientiane (Laos). Vientiane is de hoofdstad van Laos, waar de prijzen voor huisvesting, eten en drinken aanzienlijk hoger lagen dan in Thailand. Maargoed we reizen dan ook van goedkope landen naar steeds iets duurdere landen.

Vientiane deed ons weer even denken aan een normale stad, zoals wij deze kennen. Mooie geasfalteerde straten, weggebruikers die zich meer aan de verkeersregels hielden (stoppen bij rood licht) en hippe eettentjes. We hadden een hostel gevonden wat redelijk betaalbaar was, met airconditioning en een TV! Jaja, een TV met Engelse films. Wat een genot was dat! We hebben in drie dagen tijd veel films gezien, fantastisch!



Na Vientiane zijn we 120KM noordwaarts gereisd om het stadje Vang Vieng te bezoeken. Een stadje dat bekend staat om zijn sportieve activiteiten. Reizen in Laos betekend veelal wachten, omdat de bussen veel gebreken hebben. De wegen na het mooie en relaxte Vientiane begonnen steeds slechter te worden, de airco lekte water en er kwam zwarte roet uit de ventilatie die mooie modieuze vlekken op je kleding aanbracht. Zo’n 2 uur lang reden we door bergbochten en Marie was, zoals altijd, weer erg misselijk. Beide hebben wij nog nooit zo’n bizarre bustocht meegemaakt. Net de Python (voor de niet weters: www.deefteling.nl ) in de Efteling, hahaha.

Uitgestapt van de bus weer met beide voeten op de grond, yesss! En wat een rust in dit stadje, zijn er wel toeristen? Zijn er überhaupt wel bewoners? Wat opvalt is dat het erg rustig is in Vang Vieng en dat er veel nieuwbouw is aangebracht. Het leuke aan dit stadje is dat er veel hostels zijn en weinig toeristen, wat betekend onderhandelen voor Glenn. En wat heeft Glenn dan geregeld??? Een goede kamer met airco, zachte kussens en een eigen douche met warm water voor maar liefst €2,- per nacht per persoon. Ideaal toch?

Vandaag zijn we weer fanatiek bezig geweest. Een van de activiteiten was “cave tubing”. Met een band een grot in. Af en toe kijk je wel eens Discovery Channel en dan zie je van die grotten waar mensen moeten kruipen om verder te kunnen, nou dat was dit ook! Super dik!! Marie was wederom weer super blij met haar camera (waterproof en shockproof).




Na een heerlijke BBQ zijn we gaan kajakken. Het water zat vol objecten en stroomversnellingen, dus dat was lachen.



Na een paar uur te hebben gevaren kwam we aan bij diverse cafés langs het water. Ieder café had zijn eigen attractie. Wij stopten bij het laatste café want daar hadden ze de beste “bungy”, een plateau van 10 meter hoog waar je vanaf kon zwieren aan een touw. Glenn was nog niet uit de kajak of hij hing al aan het touw. En Marie volgde op advies van Glenn (altijd geloven natuurlijk ;). Heerlijk zo even zwieren aan een touw.

Na een mislukte poging van Glenn om een salto achterover te doen, met een harde klap op zijn zij, hebben we nog wat gedronken en zijn we terug gevaren naar het eindpunt.

De afgelopen dagen waren erg relaxend! Van de drukte in de steden naar rustige, natuurrijke omgevingen met zonsondergangen waar je uren naar kunt kijken en uitzichten waarbij je kan wegdromen. Slowly Smiling!





25 september zijn we vertrokken richting de 4000 eilanden in LAOS. Dit was een erg lange trip van ongeveer 24 uur. We hadden in ieder geval een aparte bus met tweepersoons slaapplekken..

Inmiddels zijn we al weer terug gekeerd van de 4000 eiland in het zuiden van Laos. De laatste dagen heeft het alleen maar geregend en we zien net op het nieuws dat er sprake is van Tyfoon die over Cambodja, Vietnam en Laos raast. Over de eilanden valt niet veel te vertellen, het is precies zoals het beschreven wordt, namelijk weinig toeristen, bewoners en veel natuur. We hebben rivier dolfijnen gezien en lekkere fietstochtjes gemaakt door de modder. Tevens hebben we onze eerste voedselvergiftiging achter de rug, waarschijnlijk doordat alles op de eilanden over de datum is en met de Mekong Rivier wordt afgewassen…



We zitten nu lekker in een hotel met TV!!! Waar we weer even kunnen aansterken om onze reis op 7 oktober naar Cambodja te vervolgen.

Tot blogse!!!

Zie ook:
www.dv-holding.nl
www.trendens.com
www.wappa.nl

Leven zonder luxe...

We zijn al weer een paar dagen terug van de jungle trekking. Een paar dagen terug hadden wij in Bangkok twee jungle trekkings geboekt. Een in de omgeving (5 uur rijden) van Bangkok en een in de omgeving van Chiang Mai (richting het noorden van Thailand).

Zoals te zien was in het vorige verhaal was de vorige jungle trekking redelijk eenvoudig. Lekker chillen.. in het busje zitten..in de rivier duiken.. (Marietje was natuurlijk ziek). De jungle trekking in Chiang Mai was totaal anders. We hadden een groep van 12 personen en twee Engels sprekende jungle bewoners die fungeerde als gids. Dit was bikkelen :)....



We werden opgehaald bij het hostel en reden met een truck richting de jungle.. "rock and roll" zo gezegt zo gedaan...Na een korte stop te hebben gemaakt bij een plaatselijke markt gingen we verder op weg naar de jungle. Eenmaal aangekomen bij de jungle wist eigenlijk niemand in de groep wat we echt konden verwachten :).

De eerste dag bestond uit 5 uur wandelen door de jungle, berg op en berg af (voornamelijk op). Beide zijn we best sportief.. maar dit was echt hard werken :).



De gids zei "Ow my Budah" en de regen viel als een gek naar beneden. Echter niks mis mee een plens buitje, zijn we gewend in NL. Alleen in de jungle met grote bergen krijg je te maken met rivieren die groter worden en zich ontwikkelen tot gevaarlijke modderstromen :) (zoals je wel eens ziet op TV). Aangekomen bij een rivier oversteek.. waren er al 5 man naar de overkant.. toen we plots een hard geluid hoorden... de modderstroom die levensgevaarijk is. Iedereen zo snel mogelijk omhoog om het te ontwijken. De gids had de groep weer bijeengebracht door de modderstroom mochten we een extra bosje (blokje) om lopen :).



Aangekomen bij kamp 1, een lekker bedje (bamboe plank) en een lekkere douche na zo'n wandeling (een gat midden in de jungle met steen koud water). Totaal geen luxe maar toch een super avontuur. De jungle bewoners hadden diverse complexe spelletjes met stokjes gemaakt wat zorgde voor wat fun. Daarnaast een gitaar met wat kapotte snaren om wat te tokkelen.





Dag 2 bestond weer uit een lange tocht lopend door de jungle. Wederom erg zwaar...Na uren lopen konden we relaxen bij een waterval waar we konden douchen (in de waterval), wassen (in de waterval), zwemmen (in de waterval) en slapen (op een bamboeplank, bij de waterval en kampvuur).





Dag drie was minder vermoeidend (gelukkig).. een stukkie lopen (1,5 uur) en hierna met een truck naar de lunch, door naar de olifanten en door naar een bamboe rafting en terug naar huis. En ja natuurlijk hebben we in die jungle dagen veel vieze beesten gezien. Spinnen die niet in een hand passen, dodelijke spinnen die de jungle mensen vangen en uiteindelijke BBQen...:S, mega kevers, slangen, etc.

Tijdens de jungle trekking maak je mee hoe mensen kunnen leven zonder licht, ipod, pc, internet, energie rekeningen, water rekeningen, etc. Wonderbaarlijk om te zien hoe ze dit allemaal kunnen en hoe zij genieten van het leven (mischien wel meer dan ons). Het was een zeer leuk avontuur om op terug te kijken en we zijn blij dit te hebben gedaan :).

We hebben nu een paar dagen gechilled in Chaing Mai en vertrekken de 16e door richting Khon Kaen waar we kort verblijven en door richting Nong Khai, vanuit de Friendship Bridge zullen we ons uit laten stempelen van Thailand en Laos (hopelijk) betreden.



Tot blogse!

Ps: Liekie (little sister), we hebben afgelopen avond echt heerlijke sushi op!! Hier wat foto's om te kwijlen :D



**Problemen met reactie plaatsen??**

Wij kregen wat berichten over het feit dat het plaatsen van een reactie niet mogelijk was. Het kan als volgt: wanneer je alle reacties opent en dan onderaan bij "Een reactie plaatsen" --> je verhaal typen en dan selecteer je --> Naam / Url en vul je alleen je naam in (url niks invullen) en hierna druk je op voorbeeld en hierna op reactie plaatsen!


Skype: glenn portier

Zie ook:
www.dv-holding.nl
www.trendens.com
www.wappa.nl

Niet zo best, maar toch ook wel

Bedankt voor al jullie lieve en leuke reacties!! Maar helaas ging de derde dag niet zoals het moest, Marie was erg ziek geworden, nog slechter dan voorheen. Hierdoor heeft ze de volgende trips naar de Floating Market, World War II museum en cementary en de Death Rail Way track liggend in de bus gezien hangend en zwetend boven het kotszakje :). Glenn moest alles alleen doen en was natuurlijk zo lief (door Glenn geschreven) en vooral erg gestressd (ja echt! geschreven door Marie).










Het was een lange rit van Bangkok naar Kanchanaburi en wij zouden blijven overnachten in een floating hotel op de Kwai rivier. Marie was zo beroerd dat we hadden besloten om terug te gaan naar Bangkok op zoek naar een pharmacy of kliniek. Aangekomen bij de Tiger Temple, waar je mag knuffelen en kussen met tijgers, was onze grappige kleine gids zo enthousiast dat Marie toch mee wagelde naar de tijgers. Na een vreemd pilletje van twee Franse meisjes (die ze er direct heeft uitgespuugd) en een asperine van Glenn (die wel bleef hangen) krabbelde ze langzaam weer overeind. Ze at zelfs twee hapjes koude witte rijst (Glenn ook weer blij het lijkje at weer). Hier wat impressies van het spektaculaire bezoek van de Tiger Temple :)










Uiteindelijke wilde Marie toch super graag naar het floating hotel. En wat een sensatie was dat!! we hebbenn eerst nog een bezoek gebracht naar een waterval, weer wat gegegeten (olifantensoep) en zijn hierna met een speedboot (thais bootje) over de Kwai River naar het floating hotel gebracht. In de Kwai River staat een bizar harde stroming, mischien kan Glenn er zelfs op kiten met een touw aan een tak zonder wind :). Een paar gekken uit de groep besloten direct erin te duiken 50 m verderop en konden na 5 sec het uiteinde van het floating hotel weer te pakken krijgen om niet heel de Kwai af te stromen :)



Verder was het een super feest met de backpackers en alle nationaliteiten bijeen. De dag erna konden we wat slapen en hebben nog een olifanten trip gemaakt en zijn op een bamboe vlot terug gedreven (op de stroming) naar een eettent.



Dit was een snelle blog na onze eerste... de volgende blog zal wat langer op zich laten wachten (we trekken de Jungle in). Marietje voelt zich nu weer 100% dus Glenn ook :). Echte ware liefde :) Lolzzz

Tot krabbelseeeeeeeeeeeeeeeeeeee






Zie ook:
www.dv-holding.nl
www.trendens.com
www.wappa.nl

First Impressions!!

2 september hebben we afscheid genomen van onze familie en vrienden. Om 19.00 zijn wij vertrokken van Schiphol Amsterdam naar Londen Heathrow. Een korte, maar toch onconfortabele vlucht met veel turbulentie vanwege het slechte weer.










Na drie uur wachten zijn we bij Quantas ingestapt en vlogen van Londen Heathrow naar Bangkok Thailand. Een vlucht van maarliefst 1 1 uur. Ook deze gehele vlucht hadden we te maken met een heerlijke turbulentie die de maagjes op hol liet slaan.

Ondertussen zijn we door diverse tijdzones heengevlogen en leven op dit moment 5 uur verder in de toekomst dan de inwoners van Nederland.

Marie begon zich in de laatste uren van de vlucht richting Bangkok erg slecht te voelen. Eerst dachten we een misselijk hoofie van de turbulentie, maar seconden, minuten en uren na de landing voelde ze zich nog steeds beroerd en moest steeds overgeven, mischien dan toch te veel stress? :D

Samen, een duffe en een zieke, zijn we met een shuttle bus van de luchthaven naar Koah San Road (hartje Bangkok) gereden. De bekende backpackers straat, waar iedereen zich bevindt. Omdat we beide niet zo lekker waren zijn we snel op zoek gegaan naar een, zo goedkoop mogelijk, gasthuis/hostel. Nu die vonden we super snel, voor maar liefst 300 Bath met ‘fan’. Niet duur toch? Omgerekend een ruime €3,- per persoon.













Hierna hebben we een hele korte wandeling gemaakt. Wat veilig voedsel en drinken ingeslagen en weer terug gegaan naar het hostel, waar we lekker zijn gaan douche en slapen.

Vanwege het tijdsverschil hebben we slecht geslapen en gezellige nachtelijke gesprekken gehad om de tijd wat op te vullen. Na elkaar wat peptalks te hebben gegeven hebben we ons slaapje voortgezet.

De wekker ging om 10:00 uur, toen deze eenmaal ging wilden we het liefst nog 10 uur slapen, maar zo goed en kwaad als het kon zijn we toch maar opgestaan.
Onze eerste missie was het zoeken van een eettentje waar we een ontbijtje konden bemachtigen… Vijf uur later en 7300 Bath p.p minder hebben we eindelijk een licht verteerbaar ontbijtje op :d












Tijdens de zoektocht naar ons ontbijt hebben we enkele tochten geboekt. Morgen gaan we als eerst naar de Tiger temple, bamboo rafting, olifanten tocht, watervallen, Tweede wereld begraafplaats / museum bekijken daarnaast hebben we een tocht over een brug die ons naar de overkant van de River KWAI brengt, dit alles inclusief een heerlijke overnachting in de jungle.
Daarnaast hebben we nog meer geboekt maar dat horen jullie later allemaal wel.

Verder hebben we de dag doorgebracht opzoek naar de reuze budda (45 meter), Lucky budda en Grand Paleis. De eerste twee hebben we ook daadwerkelijk gezien, de Grand Paleis sloot al om 15:30 deze konden we helaas niet meer zien. Middels de Tuk-Tuk zijn de op een ‘veilige’ manier naar de Budda’s geweest.



Het is nu 18:21 uur (NL 13:18) en we gaan zo op pad om ons avond eten bij een leuk straat tentje te scoren. Dan gaan we vroeg naar bed want we worden morgen al om 6:300uur opgehaald.






Tot Blogse!!!!!!





Zie ook:
www.dv-holding.nl
www.trendens.com
www.wappa.nl