Tropical Paradise Chapter 1

Sorry, sorry, sorry dat wij nog geen nieuwe blog hebben geplaatst. Op dit moment hebben wij een strakke planning en reizen van plek naar plek. Van Cambodia zijn we doorgereisd naar Thailand en hebben twee dagen in Bangkok doorgebracht, nog even snel een ritje met de SkyTrain gemaakt en lekker geshopt. Hierna zijn we doorgereisd naar Hua Hin, een badplaats in het zuiden van Thailand. Na dagenlang te hebben rondgezworven door het Aziatische binnenland hebben we eindelijk een strand met water (dit heeft Glenn natuurlijk geschreven). Hua Hin is een toeristische badplaats waar voornamelijk de welbegeerde onder ons een vakantie boeken. Het is een prachtig paradijsje maar wel aan de dure kant als je aan het backpacken bent en op je budget wilt leven :). We zijn maar snel doorvertrokken naar Koa Tao… een tropisch paradijsje. Wanneer het in Nederland kouder wordt (nu dus) krijgen wij steeds minder regen en onweer en meer meer meeeeeer zon, zee en strand (al jaloers?)



Koa Tao staat bekend om de goedkope duikcursussen die je er kunt boeken. Ons plan was dan ook om een duikcursus te volgen. De eerste dag zijn we langs een Nederlandse duikschool gelopen en hadden voor de dag erop een Padi Open Water Course gepland. Glenn moest vanwege zijn oorproblemen nog wel even gechecked worden bij een dokter, maar dat was allemaal goedgekeurd. Op het water in…..



Dag 1 ging aardig goed, behalve dat Marie haar masker niet kon klaren met haar neus maar steeds door haar mond uitblies (erg grappig om te zien). Dag 2 verliep minder goed voor Glenn, tijdens de eerste duik kreeg hij last van zijn oren en kwam met een bloedneus en knallende hoofdpijn de boot op. Door zijn oorprobleem was het moeilijker om te klaren, met als gevolg een barotrauma (volgens de dokter…), maar wees gerust het klinkt erger dan het is. Helaas moest Glenn het verdere verloop van de cursus stoppen. Hier een korte impressie van onze onderwater held, die zich nu “Open Water Diver” mag noemen en zelfstandig tot 18 meter diep mag duiken!




Na het duiken hebben we nog wat rondgehangen op het eiland en zijn hierna door vertrokken naar Koh Phanang, een eilandje verderop. We hadden hier een goedkope bungalow gevonden, waar we na 5 meter lopen op het strand stonden…prachtig allemachtig!!!



Na een lekkere dag te hebben uitgerust hebben we een scooter gehuurd. De vraag die ons gesteld werd is “are you experienced with motobike?”… want de wegen zouden nog wel eens slecht en stijl kunnen zijn. Natuurlijk is dat geen probleem voor ons… maar het werd een hele uitdaging. Dit waren zeker te weten de steilste hellingen die we tot nu toe hebben mogen berijden :). Wanneer je met 70 km/p kwam aanrijden reed je uiteindelijk met 2 km/p tegen de bult op! Maargoed…na heerlijk te zijn verbrand, lekker te hebben rondgereden, gewinkeld, gezwommen en niks gedaan, zijn er weer mooie kliekskes geschoten!








Abernaturlich hebben wij de wel beruchte en wereldberoemde moon party bezocht!! En wat een bende van ellende was dat…Here are some pictures of the half-moon party in the jungle!



Op dit moment zitten we voor een tussenstop in Phuket (zuiden Thailand), vanwaar wij door zullen reizen naar Maleisië. We moeten morgen even uitzoeken hoe en wat en dan komt het allemaal goed! We proberen zo snel mogelijk weer een update te plaatsen op onze blog.

Tot blogse!!!

Zie ook:
www.dv-holding.nl
www.trendens.com
www.wappa.nl

Cambodia, Siem Reap!

Een paar weken geleden zaten we nog in Nederland. Ondertussen zijn we al in Thailand en Laos geweest en bevinden we ons nu in Cambodja, Siem Reap om precies te zijn.

Normaal gesproken is een lange busreis niet het meest vervelendste in het leven. Alleen in Azië moet je jezelf busreizen voorstellen waarbij het kan voor komen dat je acht uur lang door de bus stuitert, vanwege de slechte wegen. Na diverse van dit soort busreizen hadden we besloten dat we het hadden verdient om van Loas (Pakse) naar Cambodia (Siem Reap) te vliegen. We kwamen aan op Pakse Airport, wat volledig verlaten was...gesloten wegens renovatie.


Zoals je kunt zien stond Marie op het vliegveld, een busje van Laos Airlines en binnen waren vier medewerkers. Ondanks dat we een comfortabele vlucht hadden geboekt, werden we vrolijk drie uur verderop naar het vliegveld in Savannakhet gebracht. Gelukkig was de vering van het nieuwe busje goed genoeg voor een redelijk comfortabele rit... :)

-------------------------------------------------------------------------------------

Wanneer we terugkijken naar de afgelopen weken, dan hebben we toch al wel veel leuke en interessante mensen ontmoet, veel locaties bezocht en veel avonturen meegemaakt. Wat het meeste is opgevallen is de verandering van cultuur en gastvrijheid per locatie. Zo heb je in steden grote steden als Siem Reap (Cambodia), waar zich de wereldberoemde Angkor Wat Tempels bevinden, vooral te maken met opdringende kinderen, taxies, winkeliers, etc. die meer opdringerig zijn en vooral uit zijn op geld verdienen. De kinderen, van jonge leeftijd, worden ingezet door hun ouders om de toeristen iets te verkopen. Ze zetten hun zieligste stemmetje op en proberen diverse malen om je iets te verkopen. Soms staat er slechts 1 kind en soms staan er 20 kinderen om je heen.


In Nederland hebben we wet- en regelgeving in het verkeer. In Azië kijken ze niet zo nauw naar het verkeer. Aziaten proberen vervoersmiddelen zo effectief mogelijk te gebruiken...:)


Het verkeer regelt zich vanzelf en op straten en snelwegen lopen koeien, geiten, honden en kippen. Een rit met een tuktuk of bus is dan ook altijd weer even spannend.


In iedere tempel bevindt zich een monnik, kinderen spelen op straat en zo af en toe kom je wilde apen tegen...


-------------------------------------------------------------------------------------

De afgelopen dagen hebben we rondgehangen in Siem Reap en Angkor. We zijn twee volle dagen bezig geweest om alle tempels rond Angkor te bezoeken. We zijn klein begonnen en hebben de grootste bewaard tot het einde. Ook wanneer je geen fan bent van het bezichtigen vam tempels, landschappen en gebouwen, is dit de moeite waard! Het zijn bizare meesterwerken en behoren tot de wereldwonderen van de historische bouwwerken. Ben je in de buurt van Siem Reap breng dan ook altijd een bezoek aan de de tempels van Angkor. Ondanks dat wij al tempelmoe waren, hebben wij erg genoten van deze wereldwonderen tijdens onze-reis.


-------------------------------------------------------------------------------------

Zoals voor velen al bekend is, is het onrustig in Azië. Op veel plaatsen waar wij zijn geweest of waar wij nog naartoe willen hebben aardbevingen plaatsgevonden of is er een typhoon langsgeweest. Tot nu toe hebben wij weinig last gehad van deze natuurverschijnselen. Toen we op de 4000 eilanden zaten in Laos hebben wij last gehad van storm en regen. Beide hadden wij toen een voedselvergiftiging dus lagen we lekker te slapen in bed. Aangekomen in Cambodia konden wij diverse guesthouses niet bereiken vanwege een overstroming. Vele gebieden in Siem Reap staan nog steeds helemaal onder water. Het geeft toch wel een apart gevoel wanneer je hier bij staat, dan wanneer je het op een nieuwsbericht op TV ziet.


De komende dagen verblijven we nog in Siem Reap en reizen we door naar Phnom Penh om de killingfields te bewonderen...

Tot blogse!!

-------------------------------------------------------------------------------------

**Problemen met reactie plaatsen??**

Wij kregen wat berichten over het feit dat het plaatsen van een reactie niet mogelijk was. Het kan als volgt: wanneer je alle reacties opent en dan onderaan bij "Een reactie plaatsen" --> je verhaal typen en dan selecteer je --> Naam / Url en vul je alleen je naam in (url niks invullen) en hierna druk je op voorbeeld en hierna op reactie plaatsen!

Zie ook:
www.dv-holding.nl
www.trendens.com
www.wappa.nl