Tropical Paradise Chapter 1

Sorry, sorry, sorry dat wij nog geen nieuwe blog hebben geplaatst. Op dit moment hebben wij een strakke planning en reizen van plek naar plek. Van Cambodia zijn we doorgereisd naar Thailand en hebben twee dagen in Bangkok doorgebracht, nog even snel een ritje met de SkyTrain gemaakt en lekker geshopt. Hierna zijn we doorgereisd naar Hua Hin, een badplaats in het zuiden van Thailand. Na dagenlang te hebben rondgezworven door het Aziatische binnenland hebben we eindelijk een strand met water (dit heeft Glenn natuurlijk geschreven). Hua Hin is een toeristische badplaats waar voornamelijk de welbegeerde onder ons een vakantie boeken. Het is een prachtig paradijsje maar wel aan de dure kant als je aan het backpacken bent en op je budget wilt leven :). We zijn maar snel doorvertrokken naar Koa Tao… een tropisch paradijsje. Wanneer het in Nederland kouder wordt (nu dus) krijgen wij steeds minder regen en onweer en meer meer meeeeeer zon, zee en strand (al jaloers?)



Koa Tao staat bekend om de goedkope duikcursussen die je er kunt boeken. Ons plan was dan ook om een duikcursus te volgen. De eerste dag zijn we langs een Nederlandse duikschool gelopen en hadden voor de dag erop een Padi Open Water Course gepland. Glenn moest vanwege zijn oorproblemen nog wel even gechecked worden bij een dokter, maar dat was allemaal goedgekeurd. Op het water in…..



Dag 1 ging aardig goed, behalve dat Marie haar masker niet kon klaren met haar neus maar steeds door haar mond uitblies (erg grappig om te zien). Dag 2 verliep minder goed voor Glenn, tijdens de eerste duik kreeg hij last van zijn oren en kwam met een bloedneus en knallende hoofdpijn de boot op. Door zijn oorprobleem was het moeilijker om te klaren, met als gevolg een barotrauma (volgens de dokter…), maar wees gerust het klinkt erger dan het is. Helaas moest Glenn het verdere verloop van de cursus stoppen. Hier een korte impressie van onze onderwater held, die zich nu “Open Water Diver” mag noemen en zelfstandig tot 18 meter diep mag duiken!




Na het duiken hebben we nog wat rondgehangen op het eiland en zijn hierna door vertrokken naar Koh Phanang, een eilandje verderop. We hadden hier een goedkope bungalow gevonden, waar we na 5 meter lopen op het strand stonden…prachtig allemachtig!!!



Na een lekkere dag te hebben uitgerust hebben we een scooter gehuurd. De vraag die ons gesteld werd is “are you experienced with motobike?”… want de wegen zouden nog wel eens slecht en stijl kunnen zijn. Natuurlijk is dat geen probleem voor ons… maar het werd een hele uitdaging. Dit waren zeker te weten de steilste hellingen die we tot nu toe hebben mogen berijden :). Wanneer je met 70 km/p kwam aanrijden reed je uiteindelijk met 2 km/p tegen de bult op! Maargoed…na heerlijk te zijn verbrand, lekker te hebben rondgereden, gewinkeld, gezwommen en niks gedaan, zijn er weer mooie kliekskes geschoten!








Abernaturlich hebben wij de wel beruchte en wereldberoemde moon party bezocht!! En wat een bende van ellende was dat…Here are some pictures of the half-moon party in the jungle!



Op dit moment zitten we voor een tussenstop in Phuket (zuiden Thailand), vanwaar wij door zullen reizen naar Maleisiƫ. We moeten morgen even uitzoeken hoe en wat en dan komt het allemaal goed! We proberen zo snel mogelijk weer een update te plaatsen op onze blog.

Tot blogse!!!

Zie ook:
www.dv-holding.nl
www.trendens.com
www.wappa.nl
5 Responses
  1. Robert Says:

    Schitterend, weer een super verhaal om van te watertanden!

    Anne & Ik zijn op dit moment super druk bezig om alles te regelen voor ons huisje!

    Ook zijn wij natuurlijk er nog even tussenuit geweest, namelijk de Ardennen hehe een villa met saune en Jacuzzi!!

    Jullie nog veel plezier daaro en we spreken elkaar!!

    Groeten Robert en Anne


  2. Kirsten Says:

    IK BEN ZOOOO JALOERS!!!

    Haha die bruine gezichtje, super! Hier is het weer inderdaad aan het veranderen, dus kunnen jullie er extra van genieten ;)

    Tot het volgende verhaal.

    Liefs Kirsten


  3. Anoniem Says:

    He Marie goed zeg dat je mag duiken wat een lef hebben jullie.
    h.gefeliciteerd. Jammer voor Glenn niets aan te doen.
    Jullie hebben weer goed genoten.
    Ja en we zijn al jaloers hoor .Veel liefs en groetjes ma T


  4. Anoniem Says:

    heej.... zoozo mooie kiekjes weer eg en jaaaaaaaaaah JALOERS ... mis t zomerweer hoor! hahahaha.. en ja jammer glenn dat duiken niet zo goed was gegaan en met je oren!!mooi strand zeg.....gr moentje michke en de kids ofcourse


  5. michael Says:

    Hoi Marie en Glenn zo te lezen en te zien hebben jullie het nog erg nnar je zin.Wij hopen gauw weer wat van jullie te horen.Groetjes Michael vrouw en natuurlijk de kids.


Een reactie posten