Beauty (Kuala Lumpur) and the Beast (Jakarta)

Na midden en zuid Thailand te hebben gehad zijn we doorgereisd naar Maleisië over land. Vanuit Phuket (Thailand) zijn we over land vertrokken richting Hat Yai (Thailand). Phuket is, zoals verwacht, mega toeristisch. Er zijn honderden winkels met imitatie spullen, de stranden zijn mooi maar staan vol met bedden en parasols en er varen ongeveer 100 verhuurde waterscooters.



Ergens voor de grens zijn we van minibus gewisseld en zijn we de grens van Maleisië overgereden. Helaas hadden we een korte stop omdat twee mede passagiers diverse malen gecheckt moesten worden, omdat ze uit Iran kwamen (ze moesten de wanden van de koffers controleren). In de avond kwamen we aan in Georgetown en zijn we afgedropt in Chinatown.

Georgetown
Dit is een eiland in het noorden van Maleisië. Sinds kort (gelukkig) is het verbonden met een brug aan de rest van Maleisië. Georgetown staat bekend om het lekkere eten en grote winkelcentra, dus hebben we lekker gewinkeld :). Ook zijn we nog even naar film geweest. De film zou draaien om 19.10 en we kwamen precies om 19.00 aan. Aangekomen in de zaal was de film al bijna afgelopen….Na een discussie aan de balie kwamen wij erachter dat er 1 uur tijdsverschil is tussen Thailand en Maleisie :). Gelukkig was de manager van de bioscoop zo vriendelijk om ons een nieuw kaartje voor een uur later te geven! Overigens was de film, Law Abiding Citizen, erg leuk! Een aanrader!


Cameron highlands
Na Georgetown zijn we per minivan richting de Cameron Highlands gereisd. De Cameron Highlands worden ook wel de “Cool Mountains” genoemd het ligt op ongeveer 1800 meter boven zeeniveau en de heuvels zijn bedekt met theeplantages.


Na enkele weken iedere dag te hebben mogen zweten, konden wij eindelijk genieten van een aangename temperatuur. Op de eerste dag hebben wij een excursie gehad naar de diverse boerderijen, farms genoemd. Deze farms zijn de toeristische trekpleister van dit gebied. De aziaten die een bezoek brengen aan deze aardbeien, bijen, bloemen en beesten farms nemen de nodige souveniers en fotos mee naar huis. Alle voertuigen waren bedekt met kussens van aardbeien, bloemen en dergelijke (erg grappig om te zien). Voor ons, Nederlanders, zijn aardbeien niet echt bijzonder en is een bezoek aan Intratuin mooier dan een bezoek aan een “rose farm”.



Tadaaaa…. En dit is het resultaat


Malaka
De volgende stop na de Cameron Highlands was Melaka. Dit stadje ligt twee uur met de bus onder de hoofdstad Kuala Lumpur. Melaka is vroeger enkele tijd bezet geweest door de Nederlanders. Diverse gebouwen, zoals het stadhuis, zijn gebouwd door Nederlandse architecten. Hierna hebben de Portugezen het stadje nog even bezocht en na enkele tijd is het weer eigendom geworden van Maleisië. Melaka is een leuke stad om in rond te lopen! Ook deze stad staat bekend om zijn grote winkelcentra. Melaka ligt aan de kustlijn van Maleisië, alleen bouwen ze liever winkelcentra dan een strand.





Kuala lumpur
Aangekomen in “the capital of Malaysia” Kuala Lumpur. Een moderne en drukke stad, maar dat is te verwachten wanneer je een hoofdstad bezoekt. Wij hebben een erg leuke tijd gehad in Kuala Lumpur. De stad beschikt over diverse toeristische trekpleisters en deze zijn te bezoeken op diverse manieren. Wij hebben gebruik gemaakt van de “hop on / hop off” bus. Deze bus rijdt langs de bekendste trekpleisters en je kunt zelf bepalen wanneer je eruit springt. De bussen rijden met een interval van 30 minuten dus je kunt er ook zo weer inspringen :).


Kuala Lumpur en zelfs Maleisië staat bekend om de “Twin Towers”, ook hier zijn wij geweest en we hebben het ook van binnen mogen meemaken. Iedere ochtend om 8.30 worden 1700 gratis kaarten verschaft. Meestal zijn deze kaarten voor 11.00 allemaal vergeven. Beide zijn we blij dat we een bezoek hebben kunnen brengen aan dit geweldige gebouw. Hier komt een impressie van ons bezoek aan Kuala Lumpur….




INDONESIEEEEEEË
Na twee maanden reizen (tijd gaat echt te snel) zijn we al weer aangekomen in Indonesië. Toch wel een klein beetje het vaderland van Glenn :). Van Kuala Lumpur zijn we met AirAsia gevlogen naar Jakarta, de hoofdstad van Indonesië.

Jakarta
Hoe blij we waren dat we eindelijk in Indonesië waren, hoe minder blij we waren toen we van het vliegveld afliepen. Van alle Aziatische steden, dorpen en straten die wij de afgelopen twee maanden hebben bezocht is Jakarta toch wat tegen gevallen t.o.v. onze verwachtingen. Marie wordt lastig gevallen door de lokale bevolking. Je kunt geen straat over lopen of auto’s toeteren, roepen, mensen maken foto’s en filmpjes of staren ons aan. Komt het dan toch door onze blanke, lieve en leuke Marie? :) In de afgelopen dagen is er gevraagd of ze een bekende zangeres was en sommige dachten zelfs dat ze Julia Roberts was, hahahahaha.

We hebben nog een kort bezoek gebracht aan het oude Batavia (volgens Glenn de geboorte stad van zijn vader). Zowel in de lokale trein, op de stations en de straten voelde wij ons niet veilig en zijn we snel weer terug gekeerd naar het veilige hotel en de gezellige straat. En owww wat is Glenn blij dat zijn vader hier niet is blijven wonen :), maargoed alles went. De trein richting Batavia stad was redelijk normaal… De trein terug was een ander verhaal, de deuren konden niet dicht en mensen sprongen tijdens het rijden in en uit de trein, crazy people. Bij alle entrees van hotels, bedrijven en winkelcentra kan je niet binnen komen zonder dat je gecontroleerd wordt door de beveiliging. Als je met de auto komt is het zelfs nog erger, eerst wordt je met een spiegel gecontroleerd op bommen onder je auto, dan worden er scans gemaakt en als laatste (alsof dit nog niet genoeg is) komt er een speurhond bij je op bezoek in de auto.






Maar wees niet ongerust, morgen 7 november, zitten wij op het strand van Bali!!! Eindelijk zwemmen, zonnen, relaxen en surfen!!!
7 Responses
  1. Anoniem Says:

    Hallo lieverds,

    Leuk dat het allemaal goed verloopt.
    Hier wordt het al kouder.
    Blijf op jullie hoede.
    Liefs, Jannette.


  2. Anoniem Says:

    EINDELIJK?? zwemmen, zonnen, relaxen en surfen? Die combinatie hebben wij in een paar maanden al niet meer morgen meemaken :p

    Wat een geweldige verhalen! Heel veel plezier nog de komende maanden en wij blijven jullie verhalen trouw volgen!
    Liefs, Anne en Robert


  3. Anoniem Says:

    weer een mooi verhaaltje!! goed te horen dat alles zo goed gaat. en kicke foto's ook!!

    hier in NL alles prima. ik heb inmiddels een week spaanse les erop... "¿cómo está?" "muy bien, gracias senor" tortilla, paella uno dos tres cervesa... dat is ongeveer wat ik nu kan! :-)

    good luck mates!
    bas


  4. Anoniem Says:

    Heel goed geraden, ik ben inderdaad in Batavia geboren.
    Ja,ja, blond dan weet je het wel en zeker daar zijn ze niet gewend.
    Maar goed dat je daar weer weg gaat.
    Verder weer een mooi verhaal.
    Gelukkig zijn jullie weer veilig.En wij leren met jullie
    verhalen ook nog iets van de cultuur van die landen.
    Ja het is maar goed dat pa daar niet meer woont.
    Veel plezier en groetjes en kus voor jullie
    Pap en Mam.


  5. Anoniem Says:

    hey schoonzus, en zwager ... nou lange weken , hoor je weer eens wat van ons... ik heb dit nu gelezen engezien, en wil ff reageren; mooi super gave fotokus!!! en een mooi verhaal, maar marie pas op... niet leuk als je zo aangestaard etc wordt!.. wel een goei teken voor glenn hahaaha je ziet er goed uit. en ohwja glenn;;;; wordt denk ik tijd om naar de kapper te gaan hahahha t zit zo verward! nee serieus... ben bij dat t nu goed gaat en dat jullie erg genieten van jullie trip, tja 2 maanden ... ken niet snel genoeg voorbij zijn , niet voor jullie maar toch wel voor familia!en zoals pa zei; zo leren wij idd ook wat van die landen.... nou familia pas goed op jullie zelf.. en ik ga ff de andere verhale en plaatjes bekijken... geniet er morgen van ts jllie gegunt hoor, hier ist echt koud bah...en veul regen gehad .... hey groetjes en we sprken mekaar snel...xx moen&mich en d ekids


  6. Unknown Says:

    Ha Glenn,

    Wat een mooi verhaal. De foto's zijn ook schitterend (die bloem helemaal ;). Doet me erg goed om te lezen dat het jullie zo goed gaat! Echt geweldig om jullie zo te mogen volgen. Geniet van de reis, ik blijf jullie volgen en zal eens wat vaker een blogje posten!

    geniet ervan!

    Wouter van Huis


  7. Wouter & Lisette Says:

    Sooooo dat klinkt erg goed!! Nee joh, ben je gek; wij zijn totaaaal niet jaloers; hier is t tenminste lekker kil en nat
    :-)! En Marie; wat een ongelofelijk stoere surfchick ben jij zeg!!!

    Geniet!

    XX Wout&Tet


Een reactie posten