Selamat datang Bali

Uitslapen, wakker worden, ontbijten, surfen, zonnen, zwemmen, uit eten, winkelen en slapen was voor de afgelopen maand onze dagelijkse routine, vervelend hè? Om het nog meer te laten lijken als een vakantie hadden we voor een maand een hotel geboekt met t.v., airco en een zwembad! Erg ontspannend!


Maar natuurlijk hebben we ook het een en ander bezocht, gezien en meegemaakt. Zo hebben we beiden goed leren golfsurfen, hebben we onze zwemtechnieken bijgewerkt in het zwembad en hebben een extra vakantiegevoel gekregen doordat er familie van Marie op vakantie was in Bali die ons extra hebben verwend.






Omdat Bali niet zo groot is hebben we met een scooter de culturele bezienswaardigheden bezocht. Hier hebben we kennis mogen maken met het verkeer op Bali (geen verkeersregels). Wie het meeste lef en durf heeft kan het eerste oversteken, invoegen, inhalen, etc. (erg spannend).






De oom en tante van Marie (Bennie & Aggie) maken ieder jaar een trip naar Bali om hun kindje ,Made (inmiddels al 29 jaar), te bezoeken. Heel toevallig zaten wij ook op Bali en hebben we natuurlijk gezellig enige tijd met elkaar doorgebracht. Bennie en Aggie hebben ons meerdere malen uitgenodigd voor een lekker diner, een cruise met een catamaran naar een tropisch Bounty eiland en (het neusje van de zalm) hebben ze ons kennis laten maken met Made en haar familie.

Zo’n dertien jaar geleden hebben Bennie en Aggie kennisgemaakt met Made en sindsdien zijn ze voor het leven met elkaar verbonden als moeder, vader en dochter. Bennie en Aggie ondersteunen Made in haar levensonderhoud. Als je na gaat dat een gemiddelde Balinees met werk als beveiliger of serveerster in een luxe koffiehuis ongeveer tussen de 800.000 – 1.4 Miljoen Rupiah (57 – 100 Euro) per maand (o.b.v. 40 uur) verdiend. Wij kregen de eer om Made te ontmoeten en kennis te maken met haar familie. Na onze kennismaking is het duidelijk waarom Bennie en Aggie verliefd zijn geworden op de glimlach van Made. Een altijd vrolijke en zeer spontane Made, waar je direct een glimlach van krijgt.






Onze tijd op Bali zit er helaas weer op! Op 1 december vliegen wij van Bali naar Singapore en zullen na twee dagen doorvliegen naar Australië, Sydney!!! Zoals al vaker gebeurd is de planning weer veranderd. Het verblijf op Bali hebben we een aantal weken ingekort en we zullen een paar weken langer verblijven in Australië.




Tot Blogse!
6 Responses
  1. Eva Says:

    Wauw..! En zo werden Bennie en Aggie toch nog deel van jullie verhaal. Echt super dat jullie elkaar hebben kunnen treffen zo ver weg en met Made kennis hebben kunnen maken! dat pik je dan toch maar even mee :) Nou hier is t voorlopig nog even geen luxe hotels, zon, strand en zee. Maar ach jaa voor t tropische gevoel lees ik jullie verhalen wel, en neuh ik word helemaal niet jaloers hooor! ;) Keep surfin' en enjoying the rest, en hou ons zeker op de hoogte! Liefs Eva


  2. Anoniem Says:

    AAAAARGHH jaloezie alom aan deze kant van de aardbol!!
    mooi verhaal weer, en super gaaf als je wat meer van de lokale bevolking kan meepikken dan dat in de lonelyplanet geschreven staat.
    kick-ass!!

    bas


  3. Anoniem Says:

    wederom weer mooie fotosssssss en fijn dat jullie hebben genoten.
    leuk ook dat de oom en tante er waren. en dat jullie lekker verwend zijn. nu weer verder en heb je weer genoeg te doen en te zien. straks lekker met de camper rond toeren.
    we wachten weer op de volgende blog en spannende verhalen.
    liefs pap en mam


  4. Anoniem Says:

    WOW Ik ben iedere keer weer jaloers als ik jullie verhalen lees! Ongelofelijk, ik zou er zo naartoe willen vliegen! De foto's lijken zo uit een brochure te komen echt heel gaaf.
    Geniet er nog van! Veel plezier in Sydney en foto's blijven maken he!
    liefs, Anne


  5. Anoniem Says:

    Hoi G en M-L,

    Weer leuk om te lezen dat de wereld toch "klein" is en er familie van M-L bent tegen gekomen. Ook interessant over Made, wat leuk om te lezen dat de Oom en Tante van M-L voor haar zorgen.
    Super te lezen dat jullie goed kunnen golfsurfen, kunnen we strakkies les krijgen :)

    Veel plezier met vliegen en we zien de foto's en de verhalen van Australie wel verschijnen!

    Groeten,
    Robert & Anne


  6. Anoniem Says:

    Hoi Glenn en Marie.
    Ook wij hebben het ontzettend leuk gevonden jullie hier op Bali te ontmoeten.
    We hebben gezellig kunnen bij kletsen over de avonturen die jullie hebben meegemaakt.
    We hebben genoten van het snorkelen met z'n vieren bi het Bonty eiland.
    Ook de reis naar de familie van Made was voor ons een hele belevenis.
    verder wensen we jullie nog veel plezier met jullie wereld reis en pas goed op zelf.
    Sampai jumpa lagi dan selamat jalan (tot ziens en een goede reis)


Een reactie posten