Cambodia, Siem Reap!

Een paar weken geleden zaten we nog in Nederland. Ondertussen zijn we al in Thailand en Laos geweest en bevinden we ons nu in Cambodja, Siem Reap om precies te zijn.

Normaal gesproken is een lange busreis niet het meest vervelendste in het leven. Alleen in Azië moet je jezelf busreizen voorstellen waarbij het kan voor komen dat je acht uur lang door de bus stuitert, vanwege de slechte wegen. Na diverse van dit soort busreizen hadden we besloten dat we het hadden verdient om van Loas (Pakse) naar Cambodia (Siem Reap) te vliegen. We kwamen aan op Pakse Airport, wat volledig verlaten was...gesloten wegens renovatie.


Zoals je kunt zien stond Marie op het vliegveld, een busje van Laos Airlines en binnen waren vier medewerkers. Ondanks dat we een comfortabele vlucht hadden geboekt, werden we vrolijk drie uur verderop naar het vliegveld in Savannakhet gebracht. Gelukkig was de vering van het nieuwe busje goed genoeg voor een redelijk comfortabele rit... :)

-------------------------------------------------------------------------------------

Wanneer we terugkijken naar de afgelopen weken, dan hebben we toch al wel veel leuke en interessante mensen ontmoet, veel locaties bezocht en veel avonturen meegemaakt. Wat het meeste is opgevallen is de verandering van cultuur en gastvrijheid per locatie. Zo heb je in steden grote steden als Siem Reap (Cambodia), waar zich de wereldberoemde Angkor Wat Tempels bevinden, vooral te maken met opdringende kinderen, taxies, winkeliers, etc. die meer opdringerig zijn en vooral uit zijn op geld verdienen. De kinderen, van jonge leeftijd, worden ingezet door hun ouders om de toeristen iets te verkopen. Ze zetten hun zieligste stemmetje op en proberen diverse malen om je iets te verkopen. Soms staat er slechts 1 kind en soms staan er 20 kinderen om je heen.


In Nederland hebben we wet- en regelgeving in het verkeer. In Azië kijken ze niet zo nauw naar het verkeer. Aziaten proberen vervoersmiddelen zo effectief mogelijk te gebruiken...:)


Het verkeer regelt zich vanzelf en op straten en snelwegen lopen koeien, geiten, honden en kippen. Een rit met een tuktuk of bus is dan ook altijd weer even spannend.


In iedere tempel bevindt zich een monnik, kinderen spelen op straat en zo af en toe kom je wilde apen tegen...


-------------------------------------------------------------------------------------

De afgelopen dagen hebben we rondgehangen in Siem Reap en Angkor. We zijn twee volle dagen bezig geweest om alle tempels rond Angkor te bezoeken. We zijn klein begonnen en hebben de grootste bewaard tot het einde. Ook wanneer je geen fan bent van het bezichtigen vam tempels, landschappen en gebouwen, is dit de moeite waard! Het zijn bizare meesterwerken en behoren tot de wereldwonderen van de historische bouwwerken. Ben je in de buurt van Siem Reap breng dan ook altijd een bezoek aan de de tempels van Angkor. Ondanks dat wij al tempelmoe waren, hebben wij erg genoten van deze wereldwonderen tijdens onze-reis.


-------------------------------------------------------------------------------------

Zoals voor velen al bekend is, is het onrustig in Azië. Op veel plaatsen waar wij zijn geweest of waar wij nog naartoe willen hebben aardbevingen plaatsgevonden of is er een typhoon langsgeweest. Tot nu toe hebben wij weinig last gehad van deze natuurverschijnselen. Toen we op de 4000 eilanden zaten in Laos hebben wij last gehad van storm en regen. Beide hadden wij toen een voedselvergiftiging dus lagen we lekker te slapen in bed. Aangekomen in Cambodia konden wij diverse guesthouses niet bereiken vanwege een overstroming. Vele gebieden in Siem Reap staan nog steeds helemaal onder water. Het geeft toch wel een apart gevoel wanneer je hier bij staat, dan wanneer je het op een nieuwsbericht op TV ziet.


De komende dagen verblijven we nog in Siem Reap en reizen we door naar Phnom Penh om de killingfields te bewonderen...

Tot blogse!!

-------------------------------------------------------------------------------------

**Problemen met reactie plaatsen??**

Wij kregen wat berichten over het feit dat het plaatsen van een reactie niet mogelijk was. Het kan als volgt: wanneer je alle reacties opent en dan onderaan bij "Een reactie plaatsen" --> je verhaal typen en dan selecteer je --> Naam / Url en vul je alleen je naam in (url niks invullen) en hierna druk je op voorbeeld en hierna op reactie plaatsen!

Zie ook:
www.dv-holding.nl
www.trendens.com
www.wappa.nl
10 Responses
  1. Bram Says:

    Glennos en Marie, Leuke update weer en schitterende foto's die een goed beeld geven van wat jullie zien en meemaken! zou zo op de culturele pagina's van reisorganisatie kunnen :)

    Het ga jullie goed, heel veel plezier en we spreken elkaar..

    groeten, kus Bram & Marte


  2. Almar Says:

    Mooie verhalen en foto`s allemaal .. veel plezier met jullie verdere ontdekkingen aan de andere kant van de wereld ..

    We houden het in de gaten ..

    Groeten Almar, Mariska en de kids !


  3. Robert en Anne Says:

    Hey Glenn en Marie-L,

    Weer een schitterend verhaal en mooie foto's het kwijl loopt ons in de mond!
    Dit zou eigenlijk iedereen minimaal 1 keer in zijn leven moeten doen zo'n wereld reis!

    Geniet ervan en fijn te zien dat alles goed met jullie gaat.
    Nog last van al die orkanen of is het hier in het nieuws zo overdreven?

    Groeten Anne en Robert


  4. Anoniem Says:

    Hoi Lieverds.

    We vinden het geweldig, dat jullie avontuur zo goed verloopt.

    Veel liefs, Anton, Aix, Toon en Jannette.


  5. Anoniem Says:

    Hallo luitjes,

    Wederom prachtige foto's. Hoe is het eten daar.
    Vooral die mooie tempels van Angkor.
    Ja ik kan het me wel voorstellen dat het in werkelijkheid het er anders uit ziet dan op tv.
    Nou we wachten maar weer op de volgende mooie foto's.

    Liefs van "De ouwe geitjes"


  6. Jan Says:

    Hey Glenn en Marie,

    Wat een verhalen en foto's, heel mooi en aan en andere kant ook confronterend lijkt me, wij zien het hier op het nieuws, jullie zitten er middenin.

    Ik kan niet wachten totdat ik mijn spullen kan pakken en naar de andere kant van de wereld kan vliegen, 5 werkweken nog, nog 5...

    Geniet ervan en zie jullie "snel"

    Gr Jan


  7. Kirsten Says:

    Hey Glenn & Marie,

    Wat geweldig om al jullie verhalen te lezen en alle foto's te bekijken! We krijgen ook weer een beetje heimwee naar onze vakantie, maar helaas voor ons...
    Geniet ervan en we verheugen ons weer op het volgende verhaal!

    Liefs Roy & Kirsten


  8. Marita Says:

    Hoi Glenn en Marie-Louise,
    fantantisch wat jullie allemaal beleven en schitterend om zo mee te mogen genieten. ga zo door en vooral zelf blijven genieten!
    groetjes Marita


  9. Emiel Says:

    hey Glenn en Marie,
    Leuk om te lezen en de foto's te zien! jullie vermaken jullie wel zo te zien :D ! veel pelzier nog de komende tijd en kijk uit voor ladyboys glenn. hihi ;)


  10. moen&mich damian en sharona Says:

    jeetje, en ja idd waren toch wel en beetje ongerust toen ja met di thfoon en aardbevingen.... maar goed ts allemaal goed verlopen!!! mooie ervaring rijker en eker weer mooie foto,s.. en tja de kinderen daar is gewoon zielig , hier hebben we idd wetgeving... daar zijn ze zo opgegroeit! groetjes en we blijven jullie volgen gr mich&moen sharona&damian


Een reactie posten