Selamat datang Bali

Uitslapen, wakker worden, ontbijten, surfen, zonnen, zwemmen, uit eten, winkelen en slapen was voor de afgelopen maand onze dagelijkse routine, vervelend hè? Om het nog meer te laten lijken als een vakantie hadden we voor een maand een hotel geboekt met t.v., airco en een zwembad! Erg ontspannend!


Maar natuurlijk hebben we ook het een en ander bezocht, gezien en meegemaakt. Zo hebben we beiden goed leren golfsurfen, hebben we onze zwemtechnieken bijgewerkt in het zwembad en hebben een extra vakantiegevoel gekregen doordat er familie van Marie op vakantie was in Bali die ons extra hebben verwend.






Omdat Bali niet zo groot is hebben we met een scooter de culturele bezienswaardigheden bezocht. Hier hebben we kennis mogen maken met het verkeer op Bali (geen verkeersregels). Wie het meeste lef en durf heeft kan het eerste oversteken, invoegen, inhalen, etc. (erg spannend).






De oom en tante van Marie (Bennie & Aggie) maken ieder jaar een trip naar Bali om hun kindje ,Made (inmiddels al 29 jaar), te bezoeken. Heel toevallig zaten wij ook op Bali en hebben we natuurlijk gezellig enige tijd met elkaar doorgebracht. Bennie en Aggie hebben ons meerdere malen uitgenodigd voor een lekker diner, een cruise met een catamaran naar een tropisch Bounty eiland en (het neusje van de zalm) hebben ze ons kennis laten maken met Made en haar familie.

Zo’n dertien jaar geleden hebben Bennie en Aggie kennisgemaakt met Made en sindsdien zijn ze voor het leven met elkaar verbonden als moeder, vader en dochter. Bennie en Aggie ondersteunen Made in haar levensonderhoud. Als je na gaat dat een gemiddelde Balinees met werk als beveiliger of serveerster in een luxe koffiehuis ongeveer tussen de 800.000 – 1.4 Miljoen Rupiah (57 – 100 Euro) per maand (o.b.v. 40 uur) verdiend. Wij kregen de eer om Made te ontmoeten en kennis te maken met haar familie. Na onze kennismaking is het duidelijk waarom Bennie en Aggie verliefd zijn geworden op de glimlach van Made. Een altijd vrolijke en zeer spontane Made, waar je direct een glimlach van krijgt.






Onze tijd op Bali zit er helaas weer op! Op 1 december vliegen wij van Bali naar Singapore en zullen na twee dagen doorvliegen naar Australië, Sydney!!! Zoals al vaker gebeurd is de planning weer veranderd. Het verblijf op Bali hebben we een aantal weken ingekort en we zullen een paar weken langer verblijven in Australië.




Tot Blogse!

Beauty (Kuala Lumpur) and the Beast (Jakarta)

Na midden en zuid Thailand te hebben gehad zijn we doorgereisd naar Maleisië over land. Vanuit Phuket (Thailand) zijn we over land vertrokken richting Hat Yai (Thailand). Phuket is, zoals verwacht, mega toeristisch. Er zijn honderden winkels met imitatie spullen, de stranden zijn mooi maar staan vol met bedden en parasols en er varen ongeveer 100 verhuurde waterscooters.



Ergens voor de grens zijn we van minibus gewisseld en zijn we de grens van Maleisië overgereden. Helaas hadden we een korte stop omdat twee mede passagiers diverse malen gecheckt moesten worden, omdat ze uit Iran kwamen (ze moesten de wanden van de koffers controleren). In de avond kwamen we aan in Georgetown en zijn we afgedropt in Chinatown.

Georgetown
Dit is een eiland in het noorden van Maleisië. Sinds kort (gelukkig) is het verbonden met een brug aan de rest van Maleisië. Georgetown staat bekend om het lekkere eten en grote winkelcentra, dus hebben we lekker gewinkeld :). Ook zijn we nog even naar film geweest. De film zou draaien om 19.10 en we kwamen precies om 19.00 aan. Aangekomen in de zaal was de film al bijna afgelopen….Na een discussie aan de balie kwamen wij erachter dat er 1 uur tijdsverschil is tussen Thailand en Maleisie :). Gelukkig was de manager van de bioscoop zo vriendelijk om ons een nieuw kaartje voor een uur later te geven! Overigens was de film, Law Abiding Citizen, erg leuk! Een aanrader!


Cameron highlands
Na Georgetown zijn we per minivan richting de Cameron Highlands gereisd. De Cameron Highlands worden ook wel de “Cool Mountains” genoemd het ligt op ongeveer 1800 meter boven zeeniveau en de heuvels zijn bedekt met theeplantages.


Na enkele weken iedere dag te hebben mogen zweten, konden wij eindelijk genieten van een aangename temperatuur. Op de eerste dag hebben wij een excursie gehad naar de diverse boerderijen, farms genoemd. Deze farms zijn de toeristische trekpleister van dit gebied. De aziaten die een bezoek brengen aan deze aardbeien, bijen, bloemen en beesten farms nemen de nodige souveniers en fotos mee naar huis. Alle voertuigen waren bedekt met kussens van aardbeien, bloemen en dergelijke (erg grappig om te zien). Voor ons, Nederlanders, zijn aardbeien niet echt bijzonder en is een bezoek aan Intratuin mooier dan een bezoek aan een “rose farm”.



Tadaaaa…. En dit is het resultaat


Malaka
De volgende stop na de Cameron Highlands was Melaka. Dit stadje ligt twee uur met de bus onder de hoofdstad Kuala Lumpur. Melaka is vroeger enkele tijd bezet geweest door de Nederlanders. Diverse gebouwen, zoals het stadhuis, zijn gebouwd door Nederlandse architecten. Hierna hebben de Portugezen het stadje nog even bezocht en na enkele tijd is het weer eigendom geworden van Maleisië. Melaka is een leuke stad om in rond te lopen! Ook deze stad staat bekend om zijn grote winkelcentra. Melaka ligt aan de kustlijn van Maleisië, alleen bouwen ze liever winkelcentra dan een strand.





Kuala lumpur
Aangekomen in “the capital of Malaysia” Kuala Lumpur. Een moderne en drukke stad, maar dat is te verwachten wanneer je een hoofdstad bezoekt. Wij hebben een erg leuke tijd gehad in Kuala Lumpur. De stad beschikt over diverse toeristische trekpleisters en deze zijn te bezoeken op diverse manieren. Wij hebben gebruik gemaakt van de “hop on / hop off” bus. Deze bus rijdt langs de bekendste trekpleisters en je kunt zelf bepalen wanneer je eruit springt. De bussen rijden met een interval van 30 minuten dus je kunt er ook zo weer inspringen :).


Kuala Lumpur en zelfs Maleisië staat bekend om de “Twin Towers”, ook hier zijn wij geweest en we hebben het ook van binnen mogen meemaken. Iedere ochtend om 8.30 worden 1700 gratis kaarten verschaft. Meestal zijn deze kaarten voor 11.00 allemaal vergeven. Beide zijn we blij dat we een bezoek hebben kunnen brengen aan dit geweldige gebouw. Hier komt een impressie van ons bezoek aan Kuala Lumpur….




INDONESIEEEEEEË
Na twee maanden reizen (tijd gaat echt te snel) zijn we al weer aangekomen in Indonesië. Toch wel een klein beetje het vaderland van Glenn :). Van Kuala Lumpur zijn we met AirAsia gevlogen naar Jakarta, de hoofdstad van Indonesië.

Jakarta
Hoe blij we waren dat we eindelijk in Indonesië waren, hoe minder blij we waren toen we van het vliegveld afliepen. Van alle Aziatische steden, dorpen en straten die wij de afgelopen twee maanden hebben bezocht is Jakarta toch wat tegen gevallen t.o.v. onze verwachtingen. Marie wordt lastig gevallen door de lokale bevolking. Je kunt geen straat over lopen of auto’s toeteren, roepen, mensen maken foto’s en filmpjes of staren ons aan. Komt het dan toch door onze blanke, lieve en leuke Marie? :) In de afgelopen dagen is er gevraagd of ze een bekende zangeres was en sommige dachten zelfs dat ze Julia Roberts was, hahahahaha.

We hebben nog een kort bezoek gebracht aan het oude Batavia (volgens Glenn de geboorte stad van zijn vader). Zowel in de lokale trein, op de stations en de straten voelde wij ons niet veilig en zijn we snel weer terug gekeerd naar het veilige hotel en de gezellige straat. En owww wat is Glenn blij dat zijn vader hier niet is blijven wonen :), maargoed alles went. De trein richting Batavia stad was redelijk normaal… De trein terug was een ander verhaal, de deuren konden niet dicht en mensen sprongen tijdens het rijden in en uit de trein, crazy people. Bij alle entrees van hotels, bedrijven en winkelcentra kan je niet binnen komen zonder dat je gecontroleerd wordt door de beveiliging. Als je met de auto komt is het zelfs nog erger, eerst wordt je met een spiegel gecontroleerd op bommen onder je auto, dan worden er scans gemaakt en als laatste (alsof dit nog niet genoeg is) komt er een speurhond bij je op bezoek in de auto.






Maar wees niet ongerust, morgen 7 november, zitten wij op het strand van Bali!!! Eindelijk zwemmen, zonnen, relaxen en surfen!!!